Wie is wie ?

IMG_1631.jpg

Filip Noël werd geboren in 1964. Hij werd in 1982 ingekleed bij de Norbertijnen en legde zijn professie af in 1984. In 1990 werd de kanunnik tot priester gewijd. Naast zijn werk als uitgever religie bij Uitgeverij Altiora is hij tevens provisor van de abdij van Park.

Joris Brams werd geboren en getogen in Leuven en woonde vroeger naast de abdij. Het was zijn geliefkoosd speelterrein in de jaren 70 en 80. Nadat hij in Leuven als industrieel ingenieur was afgestudeerd, ging Joris in 1991 aan de slag in de brouwerijsector. Hij deed ervaring op zowel in België als elders in de wereld. Hij startte bij Alken-Maes waar hij operationeel directeur was gedurende 10 jaar. Nadien werkte hij voor de Britse aandeelhouder als technisch directeur en had hij de leiding over bijna 100 brouwerijen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Rusland, China, India, en zelfs in Vietnam.

Toen de groep in 2008 haar brouwerijactiviteiten verkocht aan Heineken en Carlsberg, ging Joris werken voor een Iers-Schotse brouwerij, waar hij in 2012 het Heverlee-bier creëerde. Dat bier is ondertussen uitgegroeid tot een succes van meer dan 40.000 hectoliter en genereert mooie inkomsten voor de Abdij van Park.

Het in ere herstellen en opnieuw opstarten van de Abdijbrouwerij was dan ook de volgende logische stap. Joris wordt hierbij bijgestaan door zijn echtgenote Katia. Hij is ervan overtuigd dat het Braxatorium Parcensis-project een succes wordt.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Braxatorium Parcensis

Contact

Abdijbrouwerij Abdij van Park 7 3001 Heverlee (Leuven)

0467 04 60 74

[email protected]

www.braxatoriumparcensis.be